het veld  praktijk voor bewustwording en heling

wat is cranio-sacraal en voor wie ?


Door cranio-sacraal therapie werkt men op het meest essentiƫle innerlijke systeem. Het cranio-sacraal systeem, (ook wel de "ademhaling" van de hersenen genoemd) werkt men aan het ritme van de hersen-en ruggenmergvloeistof, door in het ritme mee te gaan en een lichte druk op het systeem uit te oefenen.

Op deze manier wordt het lichaam uitgenodigd zich te ontspannen en ruimte te scheppen en werkt men direct op het zelfherstellend vermogen en is het ook niet verwonderlijk dat cranio-sacraal therapie een positief effect heeft op een wel zeer breed terrein van klachten op zowel fysiek en emotioneel, maar ook op mentaal of gedragsmatig terrein.

Simpel gezegd het is voor een ieder die niet optimaal in zijn vel zit of met andere woorden voor een ieder die last heeft van fysieke of emotionele klachten die hem/haar belemmerd om zichzelf vrijuit en volledig te ontplooien in de breedste zin van het woord.

Cranio in de eerste maanden of eerste jaren na de geboorte kan de meeste problemen, die zich anders op latere leeftijd openbaren, opheffen.

lees verdernaar boven