het veld  praktijk voor bewustwording en heling

wat is spirituele of geestelijke genezing ?


Stel je hebt een levend wezen dat lijdt aan een ziekte, verwonding of vervorming. Spirituele genezing vindt dan plaats wanneer er door de macht of kracht van een Intentie, een verbetering in de toestand optreedt die groter is en sneller komt dan het normale medische geloof- systeem zou verwachten.
Sommigen benoemen de macht of kracht van een Intentie ook wel als God.

De genezing kan plaatsvinden op een bijzondere plaats, zoals te Lourdes, waar vele "wonderen" zijn gebeurd. Ook kan zij gebeuren, gewoon thuis of tijdens het leven van alledag. Het contact tussen de hulpzoekende en de Intentie kan rechtstreeks zijn als gevolg van gebed of meditatie.

Ook kan het tot stand komen met behulp van iemand die zichzelf aanbiedt als "kanaal" voor de genezende kracht van het onzichtbare en die deze kracht leidt naar de persoon die om deze hulp heeft gevraagd. Vanuit mijn praktijkervaring weet ik dat ik soms als "doorgeefluik" mag fungeren.

Ik laat mensen dan "in mijn ogen kijken". Dit is jaren geleden spontaan ontstaan. Ik krijg ineens de drang om iemand te zeggen in mijn ogen te kijken. Het gekke is dan, als de mensen in mijn ogen kijken, ik in hun ogen een gedaanteverandering krijg. Soms alleen het hoofd of ook het gehele lichaam. Ze kunnen figuren zien uit de geschiedenis, ook wel familieleden of zelfs dieren.

Ook kan het zijn dat ze niks zien, maar dat er wel in hun lichaam gebeurt wat op dat moment nodig is. Vraag mij niet hoe dat kan, je kunt het alleen geloven als je het zelf meegemaakt hebt. Hier heb ik geen zeggenschap over, het gebeurt of het gebeurt niet. Na zo'n "ooghealing" ontstaat er vaak een totale rust en vertrouwen wat over hen heen komt.

wat betekent Intentie, Onzichtbare of het woord God ?

"Iets" dat groter is dan wij zelf; en alles daarin, jij en ik daarbij inbegrepen; dat de wezenlijke essentie is van onvoorwaardelijke liefde, van goddelijke intelligentie, van oneindige macht, ongelooflijke vrede, volmaaktheid, schoonheid, waarheid, vreugde en energie; dat de ene bron is van alle werkelijkheid; dat in feite Alles is wat Is.

Deze goddelijke macht is overal in het universum; zij ligt in het centrum van een ieder van ons; zij is zuiver bewustzijn. Als wij dat willen, kunnen wij contact zoeken en krijgen met die God in ons en zo leiding, bescherming, bijstand en genezing ontvangen

lees verdernaar boven